Bericht van de voorzitter (update 30 april)

Diedrik Pepping 200pxWe leven nu alweer anderhalve maand in een tijd die grotendeels door het Corona-virus wordt bepaald. Sinds 12 maart jl. hebben wij ons normale leven enorm moeten aanpassen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Er is heel veel aan de hand in ons leven en ook in de manier hoe wij met z’n allen kerk zijn. Ook de kerk heeft zich moeten aanpassen. En ondanks de vele kanten die wij nu als onplezierig ervaren, kunnen we ook stellen dat deze tijd weer mooie dingen en inzichten heeft opgeleverd.

Denk bijvoorbeeld aan de digitale vieringen zoals die in de afgelopen anderhalve maand zijn gerealiseerd. Zonder enige voorkennis of voorbereidingstijd hoe je dat nou eigenlijk moet regelen zijn we voor de leeuwen gegooid. Wat er allemaal bij komt kijken, dat is niet gering gebleken. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Alle lof voor de predikanten, de muzikanten, de technische mensen, de kosters en andere betrokkenen die onder stoom en heet water mooie digitale vieringen hebben verzorgd. Chapeau!

Ondertussen kijkt de kerkenraad ook alweer naar de toekomst. Want als de landelijke overheid en het RIVM de regelgeving gaan versoepelen en de kerk weer opengesteld kan worden, dan zal dat in eerste instantie zeker nog met behoorlijke beperkingen gepaard gaan. Momenteel werkt een commissie aan een protocol hoe de vieringen georganiseerd kunnen gaan worden, want zoveel is al wel duidelijk, de inmiddels beroemde 'anderhalve meter' blijft nog wel even bestaan. Daarbij komen vragen aan de orde als bijvoorbeeld: hoeveel mensen kunnen de dienst bijwonen? Of: welke mensen kunnen de viering eigenlijk bijwonen? Maar ook: op welke manier komen we de kerkzaal binnen of verlaten we deze weer? Kortom, er is heel veel om over na te denken en zodra alles goed doordacht en weer mogelijk is, zal de kerkenraad u informeren.
Tot die tijd wens ik u Gods zegen toe en hoop ik dat wij elkaar t.z.t. weer in goede gezondheid mogen begroeten.

Diedrik Pepping

Naar boven